PLS förvärvar Norfrig

torsdag, 17 mars , 2016

PLS & Sala Kaross AB, Rydaholm har förvärvat Norfrig Sverige AB med dotterbolag. Norfrig, med en omsättning 2015 på ca 145 miljoner kronor, är ett familjeföretag som utvecklar, producerar och monterar fordonspåbyggnader för tempererade varutransporter. Norfrig har även serviceverkstäder i Tomelilla, Malmö och Örebro. PLS är ett bolag i fordonspåbyggargruppen Nordic Truck Bodies (NTB) som är ett affärsområde inom Inducore koncernen. Med detta förvärv säkerställer NTB positionen som en av de ledande svenska lastbilspåbyggarna.

”Med förvärvet av Norfrig tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom fordonspåbyggnader. Norfrigs kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl, de har ett starkt varumärke samt en långsiktig strategisk marknadsposition inom tempererade produkter” säger Roger Åström, VD i PLS.

”Att sälja företaget har varit ett svårt beslut för oss, men med PLS och Inducore som nya ägare ser vi stora möjligheter för Norfrigs framtida utveckling” säger Mikael Nilsson, styrelseordförande för Norfrig.

”Tillsammans med PLS kan vi tydligare utveckla våra kunderbjudanden samt bredda kundbasen” säger Lars-Henry Andersson VD i Norfrig.

För ytterligare information:
Roger Åström VD PLS & Sala Kaross AB, 0472-259 26
Lars-Henry Andersson VD Norfrig Sverige AB, 070-58 678 52

Inducore-koncernen är organiserade i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponenttillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore omsätter ca 1 200 MSEK och har ca 650 personer anställda. Läs gärna mer på www.inducore.se