Sörling-Ilsbo förvärvar RKP

måndag, 19 oktober , 2015

J. Sörling-Ilsbo AB har förvärvat RKPs verksamhet. RKP är tillverkare av fordonspåbyggnader, främst automatkassetter för tunga anläggningsfordon och släp där RKP är ett välkänt varumärke med stark position på den svenska marknaden.

J. Sörling-Ilsbo AB är ett dotterbolag i fordonspåbyggargruppen Nordic Truck Bodies AB som är ett affärsområde inom Inducore koncernen. RKP blir en del av ett samlat erbjudande där man kompletterar Sörling-Ilsbo’s välkända dumprar och tippflak med RKP automatkassetter.

”Förvärvet av RKP verksamhet är en del av vår strategi att expandera på den nordiska marknaden för anläggningstransporter. Med RKP stärker vi vår position inom segmentet för dumprar på tunga lastbilar och tunga släp. Genom att dra nytta av bolagens samlade erfarenheter och resurser får vi förutsättningar att öka vår marknadsbearbetning och produktutveckling. Detta bidrar till att vi kan ge våra kunder ännu attraktivare erbjudanden”, säger Mikael Tornbjörk, VD för J. Sörling-Ilsbo AB.

”RKP får med J. Sörling-Ilsbo AB och Nordic Truck Bodies en stark industriell ägare och mycket goda förutsättningar för fortsatt expansion och utveckling” säger Jan Nilsson, RKP Försäljning.

För vidare information kontakta

Mikael Tornbjörk, VD J. Sörling-Ilsbo AB
Tel. 070-996 15 90
e-mail: mikael.tornbjork@nordictruckbodies.com

Jan Nilsson, RKP Försäljning
Tel. 070 24 77 800
e-mail: jan@rkp-f.se

Med vänliga hälsningar,
Mikael Tornbjörk
VD
J. Sörling-Ilsbo AB

 

Fakta:

J. Sörling-Ilsbo AB i Knivsta och Enånger grundades 1919 (Ilsbo) och är tillverkare av fordonspåbyggnader, främst dumprar och tippflag för anläggningstransporter.

Nordic Truck Bodies AB är ett dotterbolag till industri koncernen Inducore AB och består av J. Sörling-Ilsbo AB, J. Sörling-Ilsbo AB och PLS & SALAKAROSS AB. Nordic Truck Bodies omsatte 2014; 305 MSEK och har 157 anställda.